LIFE IN NEW YORK

Екскурсія закинутою частиною The High Line

За що я люблю Нью-Йорк, так це за його динамічність, постійні зміни та можливість бути у центрі подій.

Час від часу я моніторю інтернет на рахунок цікавих подій. Нещодавно у Нью-Йорку відбувався OHNY Weekend (Open House New York) - по всьому місту відчинялися двері приватних квартир/дизайнерських студій/музеїв тощо. Частина з відвідувань була платною, інша - безкоштовна. На жаль, я не мав можливості відвідати значну частину з них, але приділив увагу одній події - екскурсія на останню секцію The High Line Park перед її $90-мільйонною реконструкцією, що розпочнеться цієї осені і має бути завершена у 2014 році. Зараз ця секція перебуває у закинутому вигляді - висока трава, графіті, сміття, іржаві рейки…

Ця закинута частина The High Line між 30 та 34 вулицями належала приватній компанії CSX Transportation, яка у липні 2012 року погодилася подарувати її місту, яке в свою чергу пообіцяло зберегти загальну структуру та подовжити вже існуючий The High Line Park.

Екскурсія відбувалася на вихідних 6-7 жовтня за $5 та наступного тижня 13-14 жовтня безкоштовно (спонсором виступав магазин японського одягу Uniqlo). Оскільки в жовтні до нас приїхали батьки Олі, то я вирішив скористатися можливістю та забронював нам 2 квитки на 13 жовтня.

Третя секція знаходиться біля залізничного депо (34 вулиця між 11 та 12 авеню). Дорогою до цього місця я помітив купу людей, вдягнених в мультяшних героїв - як виявилося, зовсім поряд проходив Фестиваль коміксів New York Comic Con. Я пізніше викладу маленький фотозвіт.

Для того, щоб потрапити за паркан третьої секції, довелося підписати різні форми - про те, що я усвідомлюю, що там можуть бути токсичні речовини, отруйні рослини тощо. Не дуже оптимістично, але в даному випадку компанії легше перестрахуватися, ніж потім вести судові справи. Все підписано і нам дозволили перейти за паркан.

Маленька інструкція - дивіться під ноги, будьте обережними

Початок екскурсії. Чоловік попереду - колишній мешканець цього району. Він розповів, що колись давно тут тусувалися наркомани. А він з іншими дітьми залазив сюди та гралися голками від шприців - кидалися ними один в одного.

Поки нічого цікавого - рейки, огорожа

Під ногами сміття

Праворуч - висока трава та Гудзон

Вигляд на 33 вулицю та стоянку автобусів Megabus

Приватна власність. Хоча, я певен, раніше декого це не зупиняло від прогулянок тут

Вигляд на депо

Десь там далеко видно Empire State Building

Як видно, у Нью-Йорку також бувають тягнучки

Найпопулярніший сюжет у відвідувачів цієї екскурсії - сфотографувати свої ноги на рейках

Незайманий урбаністичний пейзаж

Потяг не ходив тут вже давно

Хлопці сфотографувалися на iPhone і одразу виклали в Інтернет

Кожен намагався зробити оригінальний кадр

Дівчина з плівковим фотоапаратом

Спонсор екскурсії - Uniqlo

Спиною до камери стоїть працівник The High Line - вони дивилися за порядком. На ній фірмова худі (рейки - символ The High Line Park)

Вигляд на 11 авеню. Графіті

Ось і кінець. В білому наметі нам дали безкоштовні сумки та футболки Uniqlo. Це було доречно, оскільки хтось поцупив у супермаркеті нашу еко-сумку

Фотографій я зробив набагато більше, але частина з них піде в мій проект Urban Geometry.

Загалом, дуже цікаво спостерігати за такими речами. Як група небайдужих людей захотіла зберегти стару закинути залізничну колію та перетворити її на парк. Як комерційна компанія дарує місту цю колію. Як різні фонди дають гроші на будівництво парку…

comments powered by Disqus