TRIP

Universal Studios Hollywood

На другий і останній день у Лос-Анджелесі ми запланували похід у парк розваг Universal Studios Hollywood

Продовження мандрівки Каліфорнією. На другий і останній день у Лос-Анджелесі ми запланували похід у парк розваг Universal Studios Hollywood, який, окрім цього, є також діючою кіностудією. Розташований цей парк на величезній території поблизу Лос-Анджелеса. Ми завчасно купили квитки через інтернет. На той момент один квиток коштував $84. Окрім звичайних квитків можна також було придбати за $169 спеціальний квиток, який дає право вставати у спеціальну експрес-чергу на атракціони. А якби ви розщедрились на $299, то у вас був би VIP-квиток, який дозволяє відвідати закриті знімальні майданчики та походити, приміром, в декораціях міста Нью-Йорк. Чесно кажучи, нам пощастило і навіть зі звичайними квитками ми особливо довго не стояли в чергах і вже до обіду встигли відвідати майже всі атракціони.


Трохи історії. Студію засновано 1912 року, коли Карл Лемле, іммігрант з Німеччини, зареєстрував Universal Film Manufacturing Company, яка займалась зйомками фільмів у Голлівуді. Три роки потому він відкрив найбільший у світі знімальний майданчик - Universal City, який займав територію площею майже 100 га. На відміну від інших кінокомпаній, Карл одразу відкрив свою студію для відвідувачів, які у той час могли заплатити 5 центів та потрапити на знімальний майданчик. Окрім цього, під час туру можна було купити свіжі овочі, оскільки на той момент Universal City знаходився у сільській місцевості і на його території досі була діюча ферма. Але з появою звукових фільмів від турів довелось відмовитись - ймовірно, відвідувачі були занадто галасливі і тому неможливо було записувати діалоги акторів.

Після того, як 1962 року компанія MCA поглинула Universal Pictures, для збільшення прибутків компанії на території Universal Studios вирішили відновити тури. 1964 року оновлений тур почав свою роботу і включав у себе відвідування реальних зйомок та гримерних кімнат. Згодом це все переросло у тематичний парк. На сьогодні він включає в себе 7 атракціонів, 5 шоу, лабіринт в стилі жахів та ретроспективний музей. Час від часу деякі атракціони закривають через неактуальність і заміняють більш новими. Приміром, цього року відкрився «Despicable Me» замість «Terminator 2 3-D: Battle Across Time», який діяв аж з 1999 року.

Перший атракціон, який ми відвідали, був «Transformers 3D: The Ride» - чотири з половиною хвилини атракціону у темряві з 3D-проекцією, імітатором польоту та спецефектами. Ви буквально будете відчувати пришвидшення, підйоми та падіння, сидячи у кабінці. Правда, вам треба бути вище за 1 метр, щоб потрапити всередину.

Також ми відвідали 20-хвилинне шоу «Waterworld: A Live Sea War Spectacular» за мотивами одноіменного фільму. Між іншим, це шоу працює аж з 1995 року. Загалом було цікаво, адже шоу зробили дуже професійно: вибухи, каскадерські стрибки, вогонь, літак, який раптом впав у воду тощо.

Але найбільше мені сподобався тур самою студією, який так і називається Studio Tour (колись він мав назву GlamorTrams). Маленькі відкриті вагончики майже годину возять відвідувачів територією студії, а чудові гіди розповідають багато чого цікавого з життя студії. Цей тур завжди користувався неабиякою популярністю у публіки, адже це можливість не лише побачити вживу декорації багатьох улюблених фільмів, дізнатись цікаві факти про зйомки кіно, але й побачити реальні робочі павільйони, можливо, навіть зйомки якогось фільму чи програми. До речі, саме з цього туру й почалося відвідування студії. Всі атракціони, ресторани, сувенірні лавки з’явились пізніше за тур.

Шоу в стилі фільму «Щелепи»

Також трамвайчик проїхався по Вістерія-лейн - вулиці, де знаходяться будинки сусідок з серіалу «Відчайдушні домогосподарки» (Desperate Housewives).

Продовжуємо досліджувати декорації фільмів

Після туру нам довелось вистояти близько 40 хвилин довжелезну чергу на атракціон «The Simpsons Ride». Хоча мені і подобаються Сімпсони, але атракціон, в якому ми нібито літали на симуляторі над Спрінгфілдом, мене не зачепив. Цього року відкрили фуд-корт у стилі Сімпсонів, де можна придбати бургери Красті та піцу Луїджі, а також випити пиво Duff.


Резюме: Universal Studios, звісно, варта уваги, якщо ви будете у Лос-Анджелесі. Не думаю, що сюди захочеться повернутись, адже навряд з’явиться щось кардинально нове, а атракціонам трохи бракує адреналіну.

Читайте також інші дописи про Каліфорнію

comments powered by Disqus